Ser pleśniowy blue 150g
Dodano do przechowalni
Zadaj pytanie o przedmiot
Popielata koza to ser typu charollais z porostem pleśni geotrichum candidum. Jądro sera przypomina fromage-twarogowe, lekko kwasowe, aksamitne natomiast skórka sera pokryta popiołem jadalnym i porostem pleśni jest aromatyczna, wyrazista.
> 0 opinie
W zależności od czasu dojrzewania młody 2 tygodniowy ser będzie miał skórkę delikatną, lekko aromatyczną, natomiast ten leżakujący ponad miesiąc wypływający miąższ i wyrazisty smak.
Skład: mleko kozie niepasteryzowane, podpuszczka kozia, kultury bakterii, kultury pleśni, sól
Przydatność do spożycia: 21 dni
| kraj pochodzenia: | Polska |
| data przydatności do spożycia: | 21 dni |
| dzień dostawy do Spiżarni: | czwartek |
| kiedy składamy zamówienie do wytwórcy: | wtorek do g. 12.00 |
| odbiór zamówienia po potwierdzeniu: | bezpośredni - TYLKO w Spiżarni |
Dodaj opinię
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie
Polecane produkty
10