Czarne 500g
Dodano do przechowalni
Zadaj pytanie o przedmiot
Regionalna kiełbasa zwana też "łódzką kiszką" lub "bułczanką". Cechą charakterystyczną czarnego jest krojona w kostkę słonina, kontrastowo widoczna w otoczeniu farszu o kolorze czarnym. Jest to wędlina typu podrobowego, zawierająca drobno rozdrobnione podgardle, skórki wieprzowe, podroby oraz bułkę z dodatkiem krwi, parzona. Podobna do kaszanki, tylko zamiast kaszy podstawowym składnikiem jest bułka tarta.
> 0 opinie
Jest to wędlina typu podrobowego, zawierająca drobno rozdrobnione podgardle, skórki wieprzowe, podroby oraz bułkę z dodatkiem krwi, parzona.
Podobna do kaszanki, tylko zamiast kaszy podstawowym składnikiem jest bułka tarta.
| kraj pochodzenia: | Polska |
| data przydatności do spożycia: | 7 dni |
| dzień dostawy do Spiżarni: | czwartek |
| kiedy składamy zamówienie do wytwórcy: | środa do g. 12.00 |
| odbiór zamówienia po potwierdzeniu: | bezpośredni - TYLKO w Spiżarni |
Dodaj opinię
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie
Polecane produkty
10