Mąka Gryczana 500g
Dodano do przechowalni
Zadaj pytanie o przedmiot
Mąkę gryczaną biała wytwarza się poprzez zmielenie ziaren gryki. Mąka gryczana nie zawiera glutenu. Charakteryzuje się jasna barwą.
> 0 opinie
Mąka ta zawiera dużo białka, skrobi, węglowodanów i błonnika. Najczęściej stosowana do naleśników, makaronów blinów, różnych placuszków oraz do ciasta na pierogi. Samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba. Jest doskonała na biszkopt, sprawdza się również jako panierka.
kraj pochodzenia: | Polska |
data przydatności do spożycia: | 6 miesięcy |
dzień dostawy do Spiżarni: | środa |
kiedy składamy zamówienie do wytwórcy: | wtorek do g. 12.00 |
odbiór zamówienia po potwierdzeniu: | dostawa bezpośrednia, kurier, w Spiżarni |
Dodaj opinię
Dodaj opinię, dzięki temu również i Ty otrzymasz wiarygodną informację o produkcie
Polecane produkty
10